• אכילה מחוץ לבית

לאכול בבית מלון ביוון

הרב בנימין במברגר

ב אב תש"ע
שאלה
ביקרתי ביוון בנופש בבית מלון. בחדר האוכל הוגש בשר חזיר. עימי בנופש היו אנשים דתיים שומרי מצוות אשר שמו להם בפינה נפרדת כלים חד פעמיים ודג עטוף בנייר כסף. את שאר התוספות קרי ירקות ופרות הם לקחו מהמזנון שהיה במקום. האם אכילה בכלים חד פעמיים ודג עטוף בנייר כסף תהיה עבורי שמירה על כשרות בנופש בחו"ל לצד שימוש בירקות ופרות המוגשות לכלל האורחים.
תשובה
הכלים החד פעמיים הם כלים כשרים מאחר ולא השתמשו בהם בעבר לאוכל לא כשר. הדג, מן הסתם, הוא דג כשר שבושל במקום כשר ויש עליו כשרות. באופן פשוט, פירות וירקות חיים ניתן לאכול מהמזנון. כל דבר שמבושל אין לאכול במלון ללא כשרות מתאימה.