• שבת ומועדים
  • תשעת הימים

בריכה תשעת הימים

הרב בנימין במברגר

ז אב תש"ע
שאלה
אני יודעת שבימים אלו עדיף להמנע משחייה בבריכה/ים אך רציתי לדעת, האם יש הלכה כתובה שאסור ללכת לים/בריכה בתשעת הימים?
תשובה
בוודאי. בריכה וים הם בגדר רחיצה ובימים שנהגו שלא להתרחץ גם אסור ללכת לים ולבריכה. דין איסור רחיצה מופיע בשולחן ערוך אורח חיים, סימן תקנא, סעיף טז. והמגן אברהם הוסיף, שמי שלא רגיל לטבול במקווה, לא יטבול אפילו לכבוד שבת. ולכן כתבו הפוסקים שאף ללכת לים ולברכה אסור. אמנם מי שיש לו עניין בריאותי חיוני יכול להקל עד השבוע שחל בו.