• זוגיות

כיסוי ראש לאחר החתונה

הרה"ג דוב ליאור

י"ח אב תש"ע
שאלה
הכרתי מישהי בעלת מידות טובות ויראת שמים, אולם יש לה מספר דברים שהיא לא מוכנה להתפשר עליהם, וביניהם שרוולים ארוכים וכיסוי ראש. לגבי צניעות השרוולים באתי לקראת ומקווה שעם הזמן היא תשתכנע להאריך. אולם כיסוי הראש מאוד מפריע לי שהיא לא מעוניינת כלל לשים. גם לא חצי כיסוי ובטח שלא פאה. אמרתי לה בואי נלמד מה טעמים לדבר, אך היא לא מעונין גם לדעת מה טעם הכיסוי ולהיפך היא רואה בזה עינוי, כיעור ואי נוחות בלשון המעטה. לומר לה "שכל כבודה בת מלך פנימה" - לא עובד עליה. מה לעשות? לוותר אל מול שאר מעלותיה ולהתחתן בכל זאת? אציין, שיש בה צניעות וביישנות רבה, מקיימת תפילות ומעוניינת בבית דתי.
תשובה
היא לא מכשילה אותך בעניני חיי המשפחה, כגון: טהרת המשפחה, או מטבח כשר, שהם דברים בהם לא ניתן להתפשר כלל. מה שמדובר פה שהיא לא מקפידה על תחום מסוים של צניעות. אם מדובר על ביטול שידוך לגמרי, בגיל שלך אני חושב שלא לבטל אותו ואולי בכל זאת תצליח במשך הזמן לשכנע אותה.