• סוגי הכשרים

כשרות רבנות

הרב בנימין במברגר

י אב תש"ע
שאלה
אני מנוי של הרבנות הראשית לענייני עידכונים בכשרות ואני בהלם מרוב דיווחים על כשלונות בכשרות אצלם. כל שבוע מורידים ומעלים תעודות כשרות באופן שלי זה נראה כטירוף. איך אני יכול לסמוך על הכשרות שלהם אם זה כך כל שבוע? היום אני אוכל כשר ומחר לא כשר? הדברים שם פשוט נעים מצד לצד באופן שמדאיג אותי. לא מזמן תפסו ליד מודיעין חבורה שהיו מעבירים סחורה מהשטחים למסעדות גם כשרות במודיעין ונמצא בשר גם טרף...איך אוכל לסמוך עליהם אם זה כך? איך בכלל ישנו מצב של להכניס בשר למסעדה שהיא כשרה? אין שם משגיח מטעם הרבנות?
תשובה
מי גילה את הבעיה בכשרות, לא המשגיח של הרבנות?! זה שמגלים בעיות ומטפלים בהם זה אומר שההשגחה טובה. יש מה לשפר ומה לתקן בהשגחה אבל עצם העובדה שמגלים את התקלות סימן שהמשגיח עשה את עבודתו נאמנה. במקום ציבורי שלא מוצאים תקלות (וחלקן הגדול תקלות בטעות) יש לבדוק את ההשגחה, לא הגיוני שאין תקלה פה ושם.