• מיהו יהודי?

רישום בכתובה לגר שאביו יהודי

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אב תש"ע
שאלה
שאלה אישית ומאד חשובה. למה לגר שאביו יהודי כותבים בכתובה לבית אברהם אבינו, אם הכתובה היא סוג של תעודה אז למה אני מאבדת את כל הזכויות שלי ומעמד שלי כמו של גר שלא היה לו שום קשר ליהדות לפני גיור? דבר זה מאד פוגע!
תשובה
כאשר מישהו נולד לאבא יהודי ואמא גויה הוא מתייחס אחר אמו ולא אחרי אביו ומכיוון שכך הוא לא נחשב יהודי. ולכן גם כאשר היא מתגיירת היא ממשיכה לא להתייחס אחר אביה. יש להבחין בין התייחסות הלכתית לבין התייחסות ביולוגית.