• שבת ומועדים
  • ברירה

הכנת סלט בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ז אלול תש"ע
שאלה
1. לגבי חיתוך סלט ירקות בשבת: בפלפל- האם מותר קודם להוציא את כל הגרעינים החוצה ורק אז לחתוך את הפלפל? במלפפון- מותר קודם לחתוך את 2 הקצוות הלא רצויים ולזרוק ורק אז לחתוך את המלפפון עצמו? עגבניה- אני נוהגת לחתוך את העגבניה לקוביות ואז נשארת לי קוביה של החיבור לשורש ואותה אני מפרידה וזורקת.. האם זה בורר? אם אחתוך את הקוביה של השורש יותר גדולה כך שיהיה מצורף חלק טוב של עגבניה זה יהיה מותר? 2. האם מותר לסחוט לימון לתוך הסלט אך לשים יד מתחת ללימון כך שהגרעינים יפלו לתוך היד ולא לתוך הסלט? 3. במקרה ששכחתי לחתוך נייר כסף לפני שבת, האם מותר לי לחתוך בשינוי כדי לא להשאיר את האוכל ללא כיסוי?
תשובה
1. מותר לחתוך את הירקות הנזכרים, כיוון שביחד עם החלק הגרוע מוציאים גם קצת מהחלק הטוב ולכן זה לא נחשב בורר. 2. מותר לסחוט לימון לתוך הסלט ולשים את היד לקלוט את הגרעינים, יש להשתמש דווקא ביד ולא במסננת וכדו'. 3. אסור, זה יוצר כלי. אפשר לכסות עם צלחת או משהו אחר.