שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

ג’לטין העשוי מבקר וכשר פרווה

undefined

הרב דוד חי הכהן

כ אלול תש"ע
שאלה
קניתי ג'לטין טהור של חברת ויליגר בהשגחת בד"ץ לונדון ובאישור הרבנות הראשית לישראל. כתוב כי כשר פרווה לפסח ולכל ימות השנה, אבל כתוב גם שזה מבקר משחיטה כשרה. איך יתכן שזה עשוי מבקר וכשר פרווה?
תשובה
כיון שהג'לטין מיוצר מהעצמות ולא מהבשר פסקו המקילים שאין בזה איסור בשר בחלב. כי האיסור הוא על הבשר ולא על העצם. אמנם אם יש מח בעצם יש בזה איסור בשר בחלב.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il