- משפחה, ציבור וחברה
- שאלות כלליות
חופשת שיחרור על חשבון המפקד
שאלה
אני חייל המשרת בשח"ם, שירות חובה במשטרה. בעוד כחודש וחצי אני אמור להשתחרר בעז"ה. שאלתי היא בגלל שאני מוגדר כ"ג’ובניק" הזכאות למה שמכונה חופשת שחרור מותנת בימי החופש שנותרו לי בלבד, אם אין אז אין.
אם המפקדת שלי רוצה לתת לי, נאמר על חשבונה או ח-ן המערכת וייצא שזה חריגה מהנהלים, האם יהיה מותר לי לקבל זאת? הכוונה היא שהיא כן רוצה וגם אם זה לא "חוקי" בגלל שהיא מעריכה אותי היא רוצה לתת לי.
יש מקרים מה שנקרא פגרת מפקד שבו המפקד יכול לתת לחייל חופש על ח-ן המערכת. השאלה היא, אם מותר לתת שבוע וכו’. אם ראש המחלקה תאשר זאת או וכו’ זה יהיה תקין?
גם בגלל העבודה שלקראת הסוף אני אהיה מחוסר עבודה ואם אני אבוא -זה יהיה בשביל שלא יחסר לי ימים (אצלנו צריך להחתים כרטיס של שעות ואני לא רוצה לרמות).
תשובה
שלום רב:
מותר לך לקבל צופרים מהמפקדים הנותנים לך הוראות. אינך צריך לבדוק האם הם הולכים לפי הנהלים. יש להם מרחב תמרון שמאפשר להם לעשות עם חייל לפנים משור הדין.
כל טוב
לבישת מדי צבא מכובסים בתשעת הימים
הרב יואב חנניה אוקנין | ד אב תשפ"ב

קידוש השם
הרב דוד חי הכהן | י"ז טבת תשפ"ג

להתגייס לגדוד דתי?
הרב דוד חי הכהן | א אב תשע"ה

האם לשקר לאם חייל בלבנון?
הרה"ג דוב ליאור | ל אב תשס"ו

הרב ש. יוסף וייצן
רב היישוב פסגות ור"מ בישיבת בית אל.

מה לעשות בחופש?
ג סיון תשס"ה

תנועת נוער מעורבת או נפרדת?
ג סיון תשס"ה

לימוד תורה או זיכוי הרבים
כ"ו אייר תשס"ה

להוליד בזקנותו
ו סיון תשס"ה
ישיבת שבעה בחול המועד ובחנוכה
הרב בנימין במברגר | י"ז אלול תשס"ח

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח
שימוש בסוכה בשמחת תורה
כולל הלכה בית אל | כ תשרי תשע"ט
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז

זמן סיום מסכת לעילוי נשמת נפטר
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד
שינה בראש השנה שחל בשבת
הרב דניאל קירש | י"א תשרי תשפ"ד
