• שבת ומועדים
  • ישיבה בסוכה

טיול בסוכות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט תשרי תשע"א
שאלה
א. אני ועוד כמה חברים מתכננים לעשות שבוע הבא (חול המועד) נסיעה לאיזה ישוב שיש שם מגרשי כדורגל ובריכה. רוב הסיכויים שיהיה שם סוכה ולכן אנחנו רוצים לעשות אח"כ מנגל במקום. אם אנחנו לא מוצאים סוכה, האם מותר לנו לעשות ללא סוכה, מצד "הולכי דרכים"? ב. האם מותר לצאת לטיול ומראש לדעת שאין סוכה? מותר לאכול לחם מחוץ לסוכה במהלך טיול?
תשובה
א. מותר. ב. אין בזה הידור מצווה אבל זה מותר. יותר ראוי להימנע מאכילת לחם ובמקום זה לאכול פירות וירקות וכך לפטור את הבעיה.