• שירה ומוזיקה

הופעות זמרים

הרה"ג דוב ליאור

ד מרחשון תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב! ויישר כח על כל פועלו! עקב הסערה בעולם בחרדי לגבי הופעות זמרים אשמח לשמוע את דעת הרב 1. האם מותר ללכת להופעה של זמרים חסידיים כאשר יש מחיצה ברורה עם ריקודים? 2. האם מותר ללכת להופעה כזו בלי ריקודים רק ישיבה מעורבות? 3. האם מותר ללכת להופעה כזו עם ישיבה נפרדת? 4.האם מותר ללכת להופעה כזו רק לגברים? 5. האם כשרות הזמר היא שיקול אם ללכת להופעה למרות שהוא שר שירים כשרים ? 6. בהנחה שאסור וזמרים בכל זאת עושים זאת האם יש עניין להוקיע אותם ? תודה רבה
תשובה
מותר לשבת ולשמוע זמרים כל עוד אתה אינך עושה איסור. אם הישיבה היא מעורבת עליך לשבת בצד בנפרד, אך העובדה שאנשים אחרים עוברים על גדרי צניעות, לא אוסרת עליך לשמוע את ההופעה.