• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

נעלי עור וציצית ביום כיפור

הרב יעקב כהן

כ"ט תשרי תשע"א
שאלה
1.באיזה ימים עוד חוץ מיום כיפור אסור ללכת עם דברי עור 2.האם ביום כיפור מותר ללכת עם נעליים שהחומר שלהם הוא דמוי עור 3.האם ביום כיפור חובה ללכת לבית כנסת עם ציצית
תשובה
1. אין איסור ללכת עם דברי עור ביום כיפור אלא רק אם נעלי עור. גם בתשעה באב יש איסור דומה אולם הטעם לכך שונה בתכלית. ביום כיפור מצוות העינוי נובעת מכך שאנו מתרוממים בו למדרגה רוחנית הגבוהה משאר ימי השנה, ואילו בתשעה באב הדבר נובע מהאבלות על החורבן. 2. כן, אך אם הרואים לא ידעו שהחומר הוא דמוי עור, כגון: שנעלים אלו רגילות להיות מיוצרות רק מעור, יש להימנע מכך. 3. דין יום הכיפורים כדין כל השנה. אין חובה ללכת עם בגד עם ארבע כנפות, אם כי העושה כן מקיים מצוה. ואם אדם לובש בגד עם ארבע כנפות, חובה עליו להטיל בו ציצית.