• ברית

ילד חדש בבית

הרב שלום אילוז

ט"ז מרחשון תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב אשמח לקבל תשובות על מספר שאלות , תודה מראש . 1) (רק לידע כללי) ילד שנולד לאמא יהודייה אך עדיין לא עבר ברית מילה האם נחשב יהודי הוא או שלא ? 2) אנו מהעדה הספרדית , רציתי לדעת לאחר הולדת הבן בעזרת השם מתי עושים את הזוהר (האם יום לפני הברית ?) 3) מתי בדיוק עושים פדיון הבן ? יש שאומרים לאחר 40 יום מיום הלידה ויש שאומרים 33 יום, מה נכון ?
תשובה
1. נחשב כיהודי אך ערל. 2. בלילה שלפני יום המילה. 3. לא זה נכון ולא זה נכון אלא פדיון הבן נעשה ביום השלושים ואחד.