שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

כשרות כלים

undefined

הרב שלום אילוז

י"ח מרחשון תשע"א
שאלה
ברשותי כלי חרס שהוגדר ככלי בשרי אך אנו בספק אם הוכן בו אי פעם תבשיל בשרי. הכלי לא היה בשימוש כשמונה חודשים ובשבת האחרונה בושל בו מאכל פרווה. האם מותר לחכות עוד 4 חודשים כדי שישלים 12 חודשים ואז נוכל להגעילו 3 פעמים ולהשתמש בו למאכלי חלב? אנו נוהגים כמנהג הספרדים. תודה רבה!
תשובה
כלי חרס לא מגעילים אפילו לאחר יב חודש.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il