• שאלות כלליות

להתלונן לאגד על נהג האוטובוס?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ט מרחשון תשע"א
שאלה
נהג אוטובוס של שעה מסויימת (קבועה) בבוקר מאחר באופן קבוע. נהג זה מתגורר בישובנו וכבר ראיתיו יוצא מביתו בשעה בה הוא כבר היה צריך לאסוף נוסעים בתחנה הראשונה. כתוצאה מאיחור הנהג איחרתי לא פעם לעבודה. בישוב בו אני מתגוררת תדירות האוטובוסים אינה גבוהה ואם הנהג היה יוצא בזמן לא הייתי מאחרת לעבודה כך שאני לא רואה סיבה לצאת באוטובוס מוקדם יותר רק בשל איחורו של הנהג. האם מותר והאם זה מוסרי להתלונן לאגד על נהג זה למרות שהוא עלול להפסיד את עבודתו בעקבות תלונות מסוג זה?
תשובה
עדיף להזהיר אותו שאם ימשיך לאחר תשלח תלונה עליו. אפשר גם לכתוב לו שהדרכה זו היא עלפי עצת רב. ואם זה לא יעזור, מותר להתלונן עליו.