• עובד ומעביד

יחסי עובד מעביד

הרה"ג דוב ליאור

י"ח כסלו תשע"א
שאלה
לאחרונה עבדתי מעט ועלו לי מס’ שאלות ביחסי עובד -מעביד. 1. כדי ללכת למקום העבודה (אני מקבל שכר גם על זמן ההליכה) יש דרך שהיא יותר קצרה (מבחינת זמן) אך היא לא סלולה ולכן לא כ"כ נעים ללכת בה, ומצד שני יש את הדרך הסלולה אך הארוכה. האם עלי ללכת בקצרה? אציין שבעניני הפרטיים אני הולך בדרך הלא סלולה. 2.העבודה שעבדתי בה עשתה אותי מסריח וכמובן התקלחתי מיד לאחר העבודה- האם אני יכול לצרף את הזמן הזה לחשבון השעות? 3. בעבודה קיבלתי משימה במקום מסוים והמעביד אמר לי להתקשר אליו כשאסיים כדי שיבוא לקחת אותי למקום העבודה הבא, הזמן שיקח לו להגיע אלי הוא 10 דקות- האם אני צריך להתקשר אליו 10 דק’ לפני סיום המשימה או שאני יכול להקשר רק בסופה, ובכך אני מרויח 10 דק’ של מנוחה?
תשובה
1. אם לא הגבילו אותך אינך חייב ללכת בדרך הלא סלולה. 2. לכאורה נראה שזה לא נחשב כחלק מהעבודה אלא אם כן סוכם אחרת עם המעסיק. 3. אם אתה אדם ישר ראוי שתתקשר לפני שאתה מסיים.