• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות חנוכה בחוגי ילדים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד כסלו תשע"א
שאלה
אישתי מעבירה בשעות אחה"צ והערב חוגים במסגרת, שנראה כאילו הצוות ורוב הלומדים בו אינם שומרים תו"מ (ילדים בכיתה ג-ד). א. האם מוטב שאוציא אותה ידי חובה בהד"נ או שהיא תדליק בעצמה בשעה 19:30 לערך (גם בצה"כ אין כמעט עוברים בסמוך לקראוון שלנו) ב. האם יכולה להדליק בברכה בטקס מרכזי מול הילדים והצוות (למעלה מ-100 ילדים, הצוות כולל מנהל)? האם מוטב להעדיף שאחד הילדים ידליק? האם זה משנה אם מחלקים במקום סופגניות (מקום אכילה)?
תשובה
א. אתה מוציא אותה ידי חובה בהדלקתך. ב. עדיף שאחד הילדים יברך.