• נישואי כהן

נישואי כהן עם חוזרת בתשובה

הרב מיכאל יומטוביאן

ט"ז טבת תשע"א
שאלה
א. האם מותר לכהן לשאת אשה יהודיה חוזרת בתשובה שהיתה בעבר בקשר עם גבר? ב. אם אסור, איך זה שמותר לו לשאת אלמנה, הרי היא לא בתולה? ג. האם מותר לכהן לשאת גרושה בתולה (לדוגמה: בי"ד מגלה שבעלה ראה בה ערוות דבר בחדר ייחוד והחליט לגרשה)?
תשובה
א: התשובה לשאלה תלויה בכמה פרטים ויש לבררה בבית הדין. ב: מותר לכהן לשאת אלמנה אע"פ שאיננה בתולה. לא כל מי שאיננה בתולה אסורה להינשא לכהן רגיל. ראה שולחן ערוך אבן העזר סימן ו. ג: גם גרושה מן האירוסין אסורה לכהן. שו"ע סימן ו' סעיף א. הרב מיכאל יומטוביאן