• תרופות וויטמינים

כשרות התרופה ההומופטית Oscillococcinum

מכון התורה והארץ

כ"ה טבת תשע"א
שאלה
האם התכשיר ההומאופתי אוסילוקוקסינוס כשר? מיובא ע"י מדיצ’י מדיקל רח’ הפנינה 2, רעננה, מופץ ע"י סלומון לוין ואלשטיין, רח’ התרופה, 12, נתניה. היבואנים טוענים שעדיין לא טיפלו בחידוש הכשר שהיה קיים בעבר אולם מצהירים שלא השתנה שום רכיב בתוך התרופה. הרכיבים הרשומים הם: Anas barbariae, hepatic et cordis extractum Sucrose and lactose.
תשובה
נא להתקשר 052-8897345 בית מרקחת אפרת, שם אפשר להתייעץ גם בענייני כשרות תרופות הומופאטיות. לפי הרכיבים שכתבת אין בעיה הלכתית, אבל צריך לדעת שאין תוספי אלכוהול שונים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון