תפילת אישה בביתה

הרב יצחק גרינבלט

ט"ו שבט תשע"א
שאלה
אישה שמתפללת לבד בבית - מה צריכה להגיד לפני עלינו לשבח במקום "ברכו את...". ובשבת לפני תפילת "שמע ישראל...", כשקוראת עם כל הברכות תחילה וסוף?
תשובה
ב"ה שלום רב. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך, לראות שאת מתפללת את התפילות בביתך, זה ממש נפלא. אין כמו תפילה לה', כמו קשר חי עם אבינו שבשמים, בשיחה אמיתית, באהבה ובהתמדה. המשיכי כך ושה' ישמע את כל תפילותיך. אדם שמתפלל את התפילה ביחיד לא אומר ברכו את ה' המבורך הואיל ודבר זה תוקן רק כשיש עשרה גברים שמתפללים ביחד ולא ביחיד. בעניין קריאת שמע הדבר שונה במעט, שהוא נובע מכך שאנו אומרים מספר מילים מדוייק בקריאת שמע, ואם אדם מתפלל ביחיד חסרות לו המילים שבהן החזן חוזר על המילים "ה' אלוקיכם אמת". ולכן לפני הקריאת שמע אדם שמתפלל ביחידות מוסיף את המילים "אל מלך נאמן". שיהיה כל טוב, ואשמח לענות עוד על כל שאלה שלך, אף בכתובת האישית שלי. הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com