• שאלות כלליות בברכות

ברכת המזון בקול רם

הרב יצחק גרינבלט

ט"ו שבט תשע"א
שאלה
כבוד הרב שלום ! אני חוזרת בתשובה- ונוהגת לברך את כל הברכות - ראשונות אחרונות וברכת המזון בקול רם באופן כזה שמי שלידי יכול לשמוע את ברכה ולזכות אותו באמן. אני רואה סביב הרבה אנשים דתיים וחרדים מבית מברכים ללא הבל פה, ללא קול ולפעמים בכלל לא ניתן להבחין שהם מברכים. מהי הדרך הנכונה ביותר לנהוג?
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד שמחתי לקבל את מכתבך. זכות נפלאה יש לך שזכית לחזור בתשובה. יהי רצון שתזכי להמשיך הלאה, להתקדם עוד ועוד, ולחדש כל הזמן את הקשר עם אבינו שבשמים, בשמחה ובכל טוב. אין ספק שדבר נפלא זה לברך את הברכות כולן בקול רם, ממש כמו שאת עושה. אין ספק שבכך גם את מברכת הרבה יותר טוב, וגם הסובבים אותך מרוויחים בכך זכות של עניית אמן שהיא זכות גדולה מאוד מאוד. לצערי הרב, לא מעט אנשים שגדלו בתור דתיים, או שהם חיים כדתיים זמן רב, הדבר החשוב הזה נשחק אצלם, והם לא חושבים על כך, ולך שיש את הרעננות הזו של החידוש מצליחה במה שהם לא מצליחים או לפעמים אפילו לא מנסים. המשיכי במנהגך החשוב ובעזרת ה' תזכי להמון הצלחה ולהמון אור. בברכה, הרב יצחק גרינבלט. נ.ב. אם תרצי אשמח לעזור לך עוד בכל מה שאוכל, ואת מוזמנת לכתוב אלי