• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

למה השם קיים - 2

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה אדר ב' תשע"א
שאלה
אחדד את שאלתי ששאלתי בעבר, בתקווה שתובן. אם השם לא היה קיים אז לא היה כלום - כי הוא המקור של הכל. ולכן אם קיים משהו בעולם - ז"א שהשם קיים, וזה המצב הנוכחי. אבל ישנה חלופה שהשם לא יהיה קיים - ואז בעצם לא יהיה כלום. השאלה היא - למה המצב הנוכחי הוא האפשרות הראשונה - שהשם קיים, ולא האפשרות השניה שהשם לא קיים - ואז לא קיים כלום? תודה רבה!
תשובה
שאלה מיוחדת. אולם נראה לי שבשאלה זו אנו גולשים למקומות שאין לנו רשות, וגם כנראה אין לנו יכולות להרהר בהם. זהו מסוג השאלות על מה שהיה לפני או מה שיהיה אחרי. אנו חיים בצורה חיונית את הנוכחות האלוקית. כל דמיון אחר הינו דמיון מתעתע.