• פירות וירקות

נקיון מאכל מחרקים

מכון התורה והארץ

ד אדר א' תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב באחת השאלות שנשאלתם באתר השבתם שרוב החסות נגועות (70-80%), וכן הכרוב עובר את ה50% נגיעות. ברצוני לשאול לגבי אדם שלוקח ירק כזה ומשרה אותו במים עם ’אמה’ למשך 5 דקות ולאחר מכן שוטפו תחת זרם מים חזק. האם יש סיכוי שכל התולעים ירדו? או לחילופין, מה רמת הנגיעות במאכל לאחר ניקוי שכזה? תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אינני יודע במדוייק אחוזים. בכל אופן, מכיוון שבחסה יש זבוב המנהרות ואקריות וכנימות הנדבקות - הפעולות שנזכרו בשאלה, ללא שפשוף העלה ובחינה מול האור אינן יעילות, כיוון שעל פי הלכה כל דבר נגוע צריך לבדוק עד תומו אי אפשר לומר בדקתי חלק והשאר מיעוט המצוי, כמבואר ברשב"א וברמ"א (סי' פד). בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון