• ספורט, משחקים והצגות

ישיבה מעורבת בהצגה

הרב שמואל אליהו

כ אייר תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב. האם מותר ללכת להצגה, שבה הישיבה מעורבת? האם יש הבדל בין הצגה קומית, לאחרת? האם זה משנה אם האיש הולך יחד עם אשתו? יש להעיר, שגם ההצגות המיועדות לציבור הדתי נערכות בישיבה מעורבת.
תשובה
הגדרת המושג ישיבה מעורבת היא הגדרה גמישה. השאלה היא יותר מה האווירה, אם האווירה היא אווירת הפקרות או אווירה של ישוב דעת. אם האווירה רצינית, אז גם אם אין מחיצה ויושבים משפחות משפחות וכדומה אפשר להתיר. אבל אם יושבים בנים ליד בנות ויש מימד מסויים של גירוי יצרים, אע"פ שההצגה עצמה מצד תוכנה היא חיובית, השהות שם מוגדרת "מושב לצים". זהו מצב המביא את האדם להתפרקות רוחנית. צריך לדעת שגם הצגות דתיות יכולות להכלל בגדר מושב לצים. יש גם הצגות של אנשים דתיים שהתוכן הוא לעג וקלס על תורת ישראל ותוכן פורק עול. צריך לבחון היטב גם את תוכן ההצגה, ולא די בכך שהמציגים הם אנשים דתיים, יש לבחון גם את האווירה באולם, האם היא אווירה של רצינות או של הפקרות.