- שבת ומועדים
- מכירת חמץ
מכירה וטלטול חמץ ממקום למקום
שאלה
בס"ד
שלום לרב
אני גר בארץ אך כעת אני נמצא בחו"ל ויתכן שאצטרך להישאר בפסח בחו"ל ולחזור לארץ בחול המועד או לאחר הפסח.
כשיצאתי מהארץ קניתי ושילמתי בדיוטיפרי בקבוקי וויסקי שנשארו בשדה תעופה וכאשר אני אחזור אקח אותם מהשדה תעופה. כמו כן, גם כאן בחו"ל קניתי בחנות וויסקי שנמצא איתי במזוודה. גם בבית בארץ יש לי חמץ.
השאלה שלי:
א. כאן בחו"ל אני יכול למכור החמץ ומניח שאפשר לציין שיש לי חמץ בבית בישראל, בשדה תעופה ואיתי, האם יש בעיה הלכתית?
ב. כפי שכתבתי יתכן שאצטרך לחזור לארץ בחול המועד פסח (אחרי שמכרתי החמץ לגוי), האם מותר לי לקחת איתי הבקבוקים שנמצאים איתי? והאם מותר לי לקחת הבקבוקים שנמצאים בשדה תעופה?
ג. יתכן שבמהלך חול המועד אצרך לעבור ממלון למלון אחר, האם אני יכול לקחת הבקבוקים איתי? אחרת הישארו נטושים וכל אחד יוכל לקחת אותם?
ד. מה לגבי שאלות אלו אם אני חוזר לארץ ערב חג הראשון לאחר זמן הביעור?
ה. מה עדיף למכור כל החמץ כאן או רק החמץ שנמצא איתי ומה שבארץ דרך האינטרנט (אם עדיין קיים אפשרות זו)?
תשובה
החמץ שמכרת אינו שלך ואין לך רשות לגעת בו.
שימוש בטעות במי פה ממכירת חמץ בפסח
הרב משה מאיר אבינר | כ"ג ניסן תשפ"ב
האם ניתן למכור אוכל עם הכלי שבו?
הרב בנימין במברגר | ט ניסן תשפ"א
בקבוקי אלכוהול קטנים
הרב חגי לרר | י ניסן תשע"ח
למכור קמח בפסח?
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | י"א ניסן תשס"ז

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

ביטוח משלים
ב אב תשס"ב

פירוק אוהל בשבת
ט"ז אב תשס"ב

לבישת ציצית ישירות על הגוף
כ"ג אב תשס"ב
הכשרת מנגל לפסח
הרב יוסף אפריון | י"א אייר תשע"ו

עליה לקבר בניסן
הרב עזריה אריאל | כ"ג אדר ב' תשע"ד

זמן אכילת ביצה זכר לקרבן חגיגה בליל הסדר
הרה"ג דוב ליאור | י"ב ניסן תשס"ו

הכשרת כלי זכוכית לפסח
הרב עזריה אריאל |

שעון שבת לבוילר בשבת
הרה"ג יעקב אריאל | ד ניסן תשפ"ג
