• שבת ומועדים
  • תפילות יום הכיפורים

קריאה והשתחוות בתפילות יום כיפור

הרב יצחק גרינבלט

י"ב ניסן תשע"א
שאלה
ראיתי שביום כיפור יש נשים שקוראות ומשתחוות עד הרצפה. באיזה חלק של תפילה צריך להשתחוות עד הרצפה?
תשובה
בס"ד שלום לך יקירה. שמחתי מאוד לקבל את שאלתך, ואשמח לענות עליה ועל כל שאלה שתרצי. אכן נהגו להשתחוות על הרצפה בתפילת ראש השנה וביום כיפור, ודבר זה אינו רגיל בשאר השנה. כדי שהשתחוויה זו תהיה נכונה, אנו פורסים על הרצפה משהו שיפריד בינינו לבין הריצפה שלא יהיה נראה כמשתחווה לאבנים, כפי שנהגו הגויים בדורות עברו. בתפילה אנו משתחוים כמה פעמים באופן זה. פעם בתפילת המוסף ביום כיפור, כשאנו אומרים בתוך חזרת השליח ציבור ואנחנו כורעים ומשתחווים ומודים. וכך בשני הימים. וכן ביום כיפור, ואז אנו גם כורעים באופן זה בסדר העבודה של הכהן הגדול ביום הכיפורים, במקום שכתוב במחזור שכורעים, וזה בזמן שהיו כורעים כל העם בבית המקדש, כשהכהן הגדול היה אומר את שם ה' המפורש. יקירה, אשמח לעזור לך עוד באופן ישיר, דרך האימייל שלי, הן בתשובות על שאלות והן בהכוונה והדרכה ובעזרה מעשית. היי חופשיה לשאול ולבקש ואשמח לעזור. בברכה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com