• שבת ומועדים
  • ליל הסדר

חזרת למרור ומיקומה על קערת הסדר

הרה"ג יעקב אריאל

ד ניסן תשע"א
שאלה
שלום רב! ראיתי בתשובות כאן שיש להעדיף את החסה לאכילת מרור במקום החזרת (אם כי אני רואה שזו מחלוקת) בכל אופן - שתי שאלות: 1) השנה בע"ה נערוך את הסדר בבית פעם ראשונה. בבית הוריי תמיד היינו אוכלים חזרת. האם יש חשש לנטישת תורת אמי, אם נאכל חסה למרור? 2) אם נאכל חסה - האם עדיין יש לשים חזרת על קערת הסדר כחלק מ-6 הפריטים? תודה רבה וחג שמח!
תשובה
חזרת בלשון המשנה היא החסה והיא עדיפה. אין כאן נטישת מנהג. אדרבה, כך ראוי לכתחילה. אפשר להניח במקום הנקרא בטעות "חזרת" גם חריין ואין חובה לאוכלו.