• מכיתה א' עד י"ב

לברוח מבית הספר ללא רשות

הרב ש. יוסף וייצן

י"ד סיון תשע"א
שאלה
כל הכיתה שלנו מחליטה ללכת הביתה בלי אישור הבי"ס. אני מנסה להגיד שזה לא בסדר אבל זה לא עוזר. ואני יודעת שהמורה מאוד נפגעת. מה אני צריכה לעשות בכזה מצב?
תשובה
להיות חלק מן הכיתה. לא מדובר על מעשה אסור או על עבירה על דבר מוחלט. בית ספר כולל דינמיקה שיש בין תלמדים עם כל חיוניות החיים שלהם ועם הצורך של המורים להנהיג אותם לכיוונים טובים. את מנסה ליצור מנהיגות חיובית בכיתה אולם כדי שתצליח להיווצר מנהיגות חיובית קודם כל צריך להיות חלק מן הכיתה. כדאי לכתוב מכתב אישי למורה ולהתנצל על כך שפגעת בה אולם לא רצית לפרוש מן הכיתה. המורה ודאי תשמח בכנות שלך. גם היא לא רוצה שתהיה חריגה בכיתה.