• ירושה וצוואה

ירושת התפילין של האבא

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אייר תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב, חמותי היא אלמנה שהעבירה את התפילין של בעלה (לאחר שנפטר) לבנה בגיל 13 ולקחה אותם בחזרה ממנו בגיל 21 מאחר שהוא מזלזל בה, גונב את כספה (יש לה הוכחה) ועוד (ולכן היא גם כן זרקה אותו מביתה). כעת הוא דורש אותם בטענה שהוא אמור לרשת אותם מאביו ע"ה. יש לציין שמזה זמן רב הוא אינו מניח תפילין כלל וכלל. מה דעת ההלכה בעניין זה?
תשובה
אם היא נתנה לו את התפילין - הם הפכו להיות שלו, וגם אם אח"כ הוא התנהג שלא כראוי אי אפשר לבטל את המתנה למפרע.