• שבת ומועדים
  • חפצים שונים

שעון קינטי בשבת - שאלה נוספת

הרה"ג דוב ליאור

י"א סיון תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב, הרב ענה שמותר לענוד שעון קינטי (הסוללה נטענת ע"י תזוזת היד) בשבת כאשר השעון כבר פועל. יש לי שאלה נוספת: יש לי דגם חדש של שעון קינטי שמראה "בזמן אמת", ע"י תזוזת מחוג מיוחד בשעון, כמה השעון נטען ע"י תזוזת היד. כלומר, אם אני מזיז את היד כמה פעמים בצורה חזקה (לא בכוונה) - המחוג המיוחד זז ומצביע על סקלה כמה השעון נטען מאותה תזוזה של היד. אחרי כמה שניות - המחוג חוזר למצב הבסיסי שלו שמראה כמה סך כל הטעינה שיש בסוללת השעון עד שהשעון ייעצר. האם ניתן לענוד שעון כזה בשבת? בתודה מראש ובהערכה לפרוייקט ה"שאלות" שלכם,
תשובה
נראה לי שכן, כי בזמן שאתה עונד את השעון אתה לא עושה כלום, והשעון נטען ממילא ע"י פעולות שאתה עושה- לא ניכר פה שום פעולה שאתה עושה, ויהיה מותר.