• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

החלות צריכות להיות בזמן הקידוש?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אייר תשס"ד
שאלה
אנו נוהגים לשים על הפלטה לפני שבת חלה אחת לחימום, עושים קידוש ורק אחרי נטילת הידיים מביאים את החלה הזו לשולחן. האם יש מניעה לעשות כך או שצריך ששתי החלות תהיינה על השולחן (מכוסות) בעת עריכת הקידוש?
תשובה
אין קידוש אלא במקום סעודה, ולכן לכתחילה ראוי ששתי החלות יהיו על השולחן בעת הקידוש; ולכן חז"ל תיקנו שבעת הקידוש, אדם צריך לכסות את החלות ולא אמרו רבותינו שצריך להוריד את החלות מעל השולחן. אך בדיעבד, אם אדם שכח לשים את החלות על השולחן, יצא ידי חובת "קידוש במקום סעודה".