• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

תשובות בשו"ת אינטרנט ללא הכרת השואל

רבנים שונים

י"א תמוז תשע"א
שאלה
איך כבוד הרבנים יכולים לענות לשאלות קצרות כאלו, מבלי להכיר את השואל ואת המקרה לפרטיו? הרי השואל יקיים בפועל את התשובה שניתנה לו, על אף שיתכן שאם הרב היה מכיר אותו ואת פרטי המקרה היה נותן לו תשובה אחרת!
תשובה
שלום, זו שאלה טובה. וודאי שהלכתחילה הוא לפנות לרב באופן אישי. אולם יש בזה מעין עזרה ראשונה. ישנם שאלות בענייני צניעות שהשואל לא היה פונה לרב באופן אישי מחמת הבושה, וכן הדרכות אישיות (שאלות אלו אינן מפורסמות באתר ורק השואל מקבל תשובה על שאלתו). ישנם שואלים שאם לא תהיה להם אפשרות זמינה לשאול לא ישאלו בכלל. כמו כן, ישנם שאלות המגיעות ממקום בו אין רב (יש לנו גם שאלות מאירן ומתוניס). והרבה מהשאלות הן של אנשים, נערים ונערות שנמצאים בתהליך חזרה בתשובה ואין להם קשר לרב (אנו עוזרים להם למצוא רב). כשאנו רואים ששאלה ראויה לדיון מעמיק יותר אנחנו לא עונים אלא מפנים את השואל לרב באופן אישי, ואף עוזרים ליצור קשר כזה. אבל שאלות שניתן לענות עליהן מופנות לרב והוא עונה תשובה למקרים הרגילים. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il