• זכויות יוצרים

סרטים בצפייה ישירה

הרב יאיר וסרטיל

ב אב תשע"א
שאלה
האם מותר לראות סרטים בצפייה ישירה? צפייה ישירה - זו אפשרות לראות סרטים דרך האינטרנט ללא תשלום, לסרטים שרואים בצפייה ישירה יש את אותה תוכנה שמעלה את הסרטים תמיד את הסרט יראו לא משנה באיזה אתר במסך של megavideo ואחרי 72 דקות אי אפשר לראות יותר אלא רק בתשלום. הסרטים שניצפים לרוב הם באיכות נמוכה! האם מותר לראות סרטים דרך האינטרנט של צפייה ישירה מהבחינה שאם בעלי הסרטים היו רוצים מבחינתם לא לאפשר צפייה בסרטים היו מורידים אותם מ megavideo? זה כמו youtube שמה שעלה בגלל זכויות יוצרים אם יש פניה הם מורידים את המבוקש. תודה מראש!!
תשובה
למיטב ידיעתי, לפי מה שביררתי, באתר YOUTUBE נלחמים נגד פגיעה בזכויות יוצרים, ובדרך כלל הסרטים המופיעים שם אינם מהווים פגיעה בזכויות יוצרים, ואילו באתר megavideo המצב שונה, ולפיכך יש בכך בעיה של פגיעה בזכויות יוצרים (פירוט בדינים אלו ניתן למצוא בתשובות קודמות). בברכה,