• דגים

דגים וחלב לספרדים

הרב יוסף אפריון

א אלול תשע"א
שאלה
הבנתי שלספרדים אסור לאכול דג עם חלב אז רציתי לשאול כמה דברים 1 האם צריך גם לשמור בכלים כמו ששומרים בשר וחלב 2 כמה זמן המתנה צריך בין דג לחלב 3 אם אני מכין בתנור דג ולפני הכנתי חלב האם צריך להכשיר את התנור כמו שעושים בין חלב לבשר 4 דג לפני שמכינים אותו האם צריך להכשיר אותו
תשובה
שלום הספרדים נוהגים לא לאכול יחד חלב או גבינה עם דגים, יש מקילים בחמאה ודגים. ההרחקה הנצרכת היא כמו בין דגים לבשר כלומר:החלפת הכלים, רחיצת הידים, שתיה קלה ואכילה מועטת לנקות את הפה. יש מקילים ברחיצה כיון שהיום אוכלים בעזרת סכו"ם. אין צורך בהמתנה בין חלב לדגים ורק אסור לאוכלם יחד. אין צורך בכלים מיוחדים לדגים מספיק שהכלים יהיו נקיים. דג כשר לא צריך שחיטה או הכשרה. [הכשרות צריכה גם לוודא שאין בו תולעים] [ב"י יו"ד פז ופ"ת שם; שו"ע או"ח קעג ב; יו"ד קטז ג; כה"ח או"ח קעג ג; יחוו"ד ו מח]