• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

דיני תשעת הימים ,תפילה , כשרות , נטילת ידים

הרב יוסף אפריון

ז אב תשע"א
שאלה
א. האם עדיף להתפלל בבית על פני חצר (בין עצים)?אם מתפללים בחוץ - עדיף מתחת/ליד עץ? ב. נטילת ידים בתשעה באב- עד קשרי האצבעות -עדיף לפני או שהמים יכסו את המקום הבולט של קשרי האצבעות? ג. האם מותר לאשה להוציא שערות בין הגבות וכדומה , בשבוע שחל בו? ד.תנור שנאפה בו חלבי -באילו תנאים מותר לאפות בו פרווה, על מנת לאכול עם בשרי ? האם צריך ניקוי בין לבין?
תשובה
1. עדיף בבית. אם מתפללים בחוץ עדיף בין העצים. [שו"ע צ ה ובמ"ב שם] 2. אין עדיפות. 3. מותר. 4. לכתחילה: א. לנקות את התנור. ב.להמתין 24 שעות מסוף האפיה החלבית הקודמת. ג. לחמם כחצי שעה את התנור על החום הגבוה. במקום הצורך אפשר להקל אף ללא המתנת 24 שעות. אין להשתמש באותן תבניות ובמקום צורך אם עברו 24 שעות מהאפיה האחרונה והתבנית נקיה (יש לשים לב שהיא אכן נקיה היטב) ספרדים יכולים להשתמש בתבנית החלבית.