• שאלות כלליות

ברכת המזון בכיתה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט אב תשע"א
שאלה
בס"ד כבוד הרב שלום, אני ברוך השם נער בן 16 מתחזק שומר שבת,מברך על מאכלים,משתדל להתפלל 3 תפילות ביום וכו’ אך יש לי בעיה אני לומד בבית ספר חילוני ובהפסקת 10 אני אוכל כריך(פת לחם) ואני צריך לברך לאחר מכן ברכת המזון אבל אני מתבייש לברך ליד החברים החילוניים שלי וגם אין לי כ"כ זמן לברך אבל בזמן אפשר להסתדר הבעיה היא שאני ממש מתבייש. מה עליי לעשות?אודה אם תוכל לייעץ לי. (חשוב לציין כי איני חובש כיפה בבית ספר מאותה סיבה וגם מהסיבה שאני מתבייש מהוריי שהם שומרי מסורת אבל לא שומרי שבת וכו’ אבל אני לעומתם ב"ה מתחזק ואודה אם תוכל לייעץ לי גם על התמודדות עם ההורים.כמו כן חשוב לציין כי אני לא לא יכול לעבור לבית ספר דתי בגלל התנגדות הוריי אודה על העזרה. תודה ושבת שלום.
תשובה
ב"ה שלום לך. קראתי את מכתבך ומאוד התפעלתי מימך. ממש מרגש לראות כמה אתה בוגר ורציני, כמה אתה חזק בדעתך, ויודע מה אתה רוצה. לא קל להיות שונה מהסביבה, לא קל להיות במצב שעל כל צעד ושינוי אתה לא יודע איך יגיבו ואיך הסביבה תקבל את הדברים או לא. אבל חשוב מאוד לדעת, שאתה צועד בדרך מאוד מאוד חשובה, דרך שחשוב להיות גאים בה. לצערנו הרב לא מעט אנשים רוצים לעשות את מה שאתה עושה אך לא מוצאים את כוחות הנפש לעשות זאת. דבר זה פעמים רבות גורם לאנשים שרוצים, ושמתחזקים ומתקדמים לאבד את הבטחון העצמי בסביבה. דבר שמקשה עליהם את המשך הדרך. חשוב מאוד לדעת, שבאמת צעדים אלו שלך מעוררים הערכה, וכל ההתנגדויות נובעות רק או מקנאה או מאי יכולת לקלוט את העצמה הזו שלך. לכן חשוב מאוד כל הזמן להתחזק בלעשות את מה שאתה מאמין בו, לדבוק בדרך שלך, וגם אם בשלבים מסויימים תהיינה תגובות כאלו או אחרות, הן תחלופנה במשך הזמן. ככל שאתה תתגבר מהר יותר, ותשדר בטחון עצמי ואמונה בדרך שלך, כך גם האחרים יעברו את השינוי, ובמקום להעיר ולהקשות, הם יעריכו אותך עוד יותר, ויכירו את העצמה שיש בך. חשוב מעאוד להיות חזקים, להאמין ולהמשיך הלאה. ברכת המזון היא מצווה חשובה מאוד. היא מהתורה, והיא גם חשובה מאוד לחינוך שלנו, שאנו מתרגלים שהכל מה', ושאנו בקשר עם ה' ומודים לו על מה שהוא יתברך נותן לנו. הודאה זו בסיסית מאוד לכל בניין האישיות שלנו, ולכן מאוד מאוד חשוב שלמרות הקושי תיקח עליך ברכת המזון גם בכיתה. זה לא לוקח הרבה זמן, וגם לא קשה. תהיה חזק ובעזרת ה' תצליח, ואז תראה שבאמת זה יותר קל ממה שזה נראה. לגבי כיסוי ראש, לעת עתה אל תתחיל עם זה, אך בזמן ברכת המזון, אם אתה יכול, כדאי שתכסה את הראש עם משהו, בגד וכדומה. חשוב מאוד שנהיה בקשר, ואשתדל לחזק אותך, לתמוך להקשיב ולעודד. אנא חזור אלי אל האימייל שלי ואשמח לעזור. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com