• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

התלבטות...

הרב יצחק גרינבלט

ח תשרי תשע"ב
שאלה
שלום, אני בתקופה של המון בהתלבטויות...אני גרה בצפון ואני בת למשפחה שחזרה בתשובה אבל זה לא כ"כ החזיק...ואצלי ב"ה זה נתפס...למדתי בבתי ספר דתיים ועשיתי שנתיים שירות בירושלים. וכשסיימתי חזרתי לגור בבית והתחלתי ללמוד במכללה בעיר שאני גרה...וממש קשה לי לגור בבית ולהתחזק...(אני חושבת על לעזוב כאן את הלימודים ולעבור להמשיך בירושלים ולשלב מדרשה) שאלתי שמש של רב צדיק מה אני יכולה לעשות...והוא אמר לי לא להתחזק ולהשאר איך שאני...וקשה לי לקבל את התשובה הזאת! כי אני רוצה להתחזק...והתשובה שלו הקשתה עליי ממש ואני מרגישה שהוא אמר לי לוותר על זה. אני ממש מקווה לקבל ממך תשובה לאיזה כיוון לפנות...תודה רבה רבה מראש!! מעריכה את זה.
תשובה
ב"ה שלום רב. אני מאוד מבין אותך, את הספקות ואת רצונות. אין ספק שהרצון שלך להמשיך ולהתחזק הוא רצון מאוד נכון ומאוד טוב. כל החיים של האדם צריכים להיות סובבים סביב התקדמות רוחנית, סביב התחזקות, וזו גם דרך נכונה שאת תלכי בה. יחד עם זה חשוב מאוד לדעת שבשלב שלך את כבר צריכה לערב שיקול של נשואין, שכן אצל בנות פעמים רבות שהזמן עובר ואז כבר מגיעות לגיל מאוד מבוגר ומגיעה סיכון של רווקות נצחית ועוד תופעות לא נעימות. לכן חשוב מאוד שאם את זכית להגיע למעלה רוחנית טובה, שאת תשקיעי את הזמן במציאת בן זוג שאיתו תוכלי לבנות את החיים, ואיתו בניין החיים יהיה גם על בסיס של התקדמות רוחנית. במעבר לירושלים ודאי שיש יתרון גדול של אפשרות לשלב לימודים במדרשה, דבר שיתן לך כוחות להמשך ההתקדמות שלך, וגם יתן לך אופקים חדשים בעבודת ה', אך יחד עם זאת, את עלולה להפסיד שנה חשובה במה שלמדת, וכל שנה יש לה חשיבות. לכן, החלטה בתחום הזה היא החלטה עקרונית ואישית, ולפעמים היא לא קלה. לדעתי הדרך הנכונה היא לשבת עם רבנית, אולי במדרשה ולהתייעץ איתה, היא תקשיב לך, ואת תוכלי להרגיש איתה חופשיה, ולקבל ממנה עצמה טובה מה לעשות שיתאים לרוח בת ישראל, ומה לדחות. שתהיה לך המון המון הצלחה, ואשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכת גמר חתימה טובה הרב יצחק גרינבלט Zahig1@gmail.com