• שאלות כלליות

מהן כל מטרותיי???

הרב ש. יוסף וייצן

י"ז תשרי תשע"ב
שאלה
בס"ד מה כל מטרותיי בעולם, בחיים, בנצח..... אני מתכוון לדוגמה ששמעתי שמטרת היהודים זה להגיע לעולם הבא (לא יודע אם זה נכון...) אז אני רוצה לדעת את כל מטרותיי (מפני שכך אני פועל לפי מטרות), ומהן הדרכים להגיע למטרות? תודה לכבוד הרב מראש!
תשובה
שלום רב: המטרה של האדם היא להטיב ולהוסיף חיים. הקב"ה הוא מקור הטוב והוא ברא אותנו כדי להטיב לכל האנושות. ההטבה היא בכך שאנו מצטרפים ונדבקים במידה האלוקית שהיא לגלות את הטוב. את הטוב אנו מגלים בין בכך שאנו הופכים את העולם הזה לעולם טוב יותר כפי מידת יכולתנו ובין בכך שמכוח העשייה הגדולה והטובה שלנו גם נוסף טוב בעולמות אחרים. גם אנו באופן אישי נהיה שייכים לטוב הזה בעולם הבא. אם כן המטרה היא הופעת הטוב במלוא עוצמתו. כל טוב