• תכלת

מצוות לבן בציצית עפ"י ראב"ד ותוס’

הרה"ג דוב ליאור

י"ז מרחשון תשע"ב
שאלה
האם בקשירת ציצית עם תכלת עפ"י שיטת הרמב"ם (חוט תכלת אחד ושבעה חוטים לבנים) יוצאים ידי חובת מצוות לבן לשיטות הראב"ד (המחייב 2 חוטי תכלת ו6 לבן) ותוס’ (המחייב 4 תכלת ו4 לבן)? תודה רבה לכבוד הרב.
תשובה
אני חושב שלא. בציצית אי אפשר לצאת ידי חובת כל השיטות. מצד אחד, לפי הראב"ד ותוס' אם עושים כמו הרמב"ם לא יוצאים ידי חובה, ומצד שני, הרמב"ם בתשובות כותב שלא לעשות כמו הראב"ד. למה אני פוסק כמו הרמב"ם למרות זאת? משום ש"האור שמח" מוכיח מהירושלמי שהעיקר הוא כהרמב"ם, וכך כתבו גם המקובלים.