• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

תשובה אצל בני תורה

הרב ש. יוסף וייצן

ז תשרי תשע"ב
שאלה
שלום מה צריכה להיות העבודה לקראת הימים הקדושים, אצל אנשים בני תורה שכל השנה נמצאים בעבודה מתמדת של התקדמות בעבודת ה’, וכל השנה בוחנים את עצמם באיזה מדרגה רוחנית הם נמצאים. ואמנם יש נפילות, אבל הרצון והמגמה היא להתקדם?
תשובה
שלום רב: כל השנה בעיקר מתמקדים בהתקדמות ובצידקות. עתה מתמקדים בעבר ובתיקון בבחינת בעלי תשובה. בימים מתוודים ובווידוי עובדים עד שיצויר בלב הטומאה והסירחון של החטאים שלפעמים אנו עושים. כך אנו מרחקים את החטאים מאיתנו. עוד יש להרבות בימים אלו בעבודת התפלה יותר מכל השנה. יבקש על כל עם ישראל ולא רק על עצמו. כל טוב