• שבת ומועדים
  • חפצים שונים

דוד שמש שבתוכו גוף חימום חשמלי

הרה"ג יעקב אריאל

ה סיון תשס"ד
שאלה
עד לאחרונה בביתי היו שני מתקני חימום מים נפרדים, דוד חשמלי בבית ודוד שמש על הגג. לאחרונה נתקלקל הדוד החשמלי שבבית וברצוני לחבר לדוד השמש שעל הגג חשמל שיפעל כמו בוילר כשאין שמש. האם פתיחת האפשרות לחימום המים ע"י חשמל מונעת את ההיתר להשתמש במים מן הדוד בשבת? כמובן שלא מוזרם לשם חשמל בשבת.
תשובה
אכן יש אוסרים דוד שמש מסיבה זו שעלולים גם לחממו בחשמל. אך המתירים אינם חוששים לכך (השווה בין שתי המהדורות של שמירת שבת כהלכתה פרק א). עוד בנושא זה מאת הרב. לתשובת הרב זלמן ברוך מלמד. לתשובת הרב אליעזר מלמד.