• שבת ומועדים
  • תפילות יום הכיפורים

יום כיפורים - תפילת נעילה

הרב יוסף אפריון

י"ט מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום אשמח לקבל תשובות לשאלות הנ"ל בהקשר לתפילת הנעילה ביום הכיפורים. 1 - מה המשמעות של תקיעה בשופר בתפילת נעילה? למה תקעו פעמיים בשופר? מה כל תקיעה מסמלת? 2 - מה המשמעות של כיסוי הראש בטלית? מה זה מסמל ולמה עושים את זה? תודה מראש
תשובה
שלום א. תקיעת השופר בסוף יום הכיפורים מסמלת את סילוק השכינה ששרתה עלינו באופן מיוחד ביום הקדוש. ב. כיסוי הראש בטלית מורה על יראת שמים ועל התכנסות האדם עם עצמו וכוונותיו בתפילה ללא פניות ומחשבות זרות. המנהג המקובל הוא שאדם שאינו נשוי אינו מכסה ראשו.