• שאלות כלליות

תרומות ומעשרות זיכוי הרבים

מכון התורה והארץ

י"ב מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. אני משמש כרב בית ספר. בבית הספר מגדלים בערוגות גידולים מסוימים. עלי להעביר לכיתות השונות הסבר מעשי על המצוות התלויות בכך. אבקש במחילה מהרב להסביר לי אילו מצוות קשורות לגידולים הבאים, וכיצד בדיוק אני עושה זאת? (הפרשת תו"מ,ברכות הכשרה לעלים אם אפשר בכלל, כי בכל מקרה הם ישתמשו בזה): רוזמרין,כרוב אדום ולבן, פלפל מתוק וחריף, גמבה, חצילים, מרוה, גרניום לימוני, שיבא (לענה), בצל ירוק. תודה. אם אפשר לכתוב את התהליך בשלבים כי אין לי ניסיון בזה אשמח. תודה שוב.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. תרומות ומעשרות יש ללמד את הדינים הכלליים של תרו"מ. כמו כן, להסביר היטב את הנוסח של ההפרשה. על מנת ללמד את הדינים הכלליים כדאי לרכוש במכון התורה והארץ חוברת הלכות הארץ, קיצור הלכות תרומות ומעשרות, שבה מרוכז התוכן המרכזי של החומר. כמו כן, יש לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות שבו יש הסבר מצויין להפרשת תרו"מ בעזרת המחשב. ב. כלאים שאלה של הרחקות בין המינים, אפשר לקבל מאמר מסכם של הנושא, אשלח לשואל במייל. ג. חרקים קשה לענות על כך בקיצור. אבל פלפל, גמבה חצילים, אפשר להסתפק בבדיקה חיצונית שאין חרקים. בשאר המינים יש לעשות בדיקה מדוקדקת יותר, דהיינו שריית העלים במי סבון, שטיפה חזקה תחת ברז מים, וכן שפשוף העלים, התבוננות על העלה מול מקור אור, לראות שאין חרקים בתוך העלה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון