• ארועים מעורבים

איש סאונד בהצגות נשים

הרב שמואל אליהו

י"ד טבת תשע"ב
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול האם הרב חושב שיש עדיפות שבאירועים של בנות כגון: הצגות והכתרות של בנות אולפנא, יהיה עדיף אם בנות יעבדו בתאורה ובסאונד במקום בנים? אשמח אם הרב יפרט. תודה רבה,
תשובה
ברור שלכתחילה כל הידור של צניעות הוא חשוב ויש בו ערך, ותבוא ברכה על מי שמהדר בצניעות. הכלל הוא, שמי שעסוק בעבודתו אינו טרוד בשמיעת קול הנשים. אם זה ארוע של בית ספר, שהאיכות היא לא מקצועית אלא זה חובבני, עדיף שתהיה אישה גם אם היא לא מקצועית. אם מדובר בהפקה של ארוע מקצועי ויש גבר, אפשר מאחר והוא טרוד בעבודתו.