• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

ברכה על נר חנוכה כשההדלקה בזמן במקום העבודה

הרב יוסף אפריון

כ"ט כסלו תשע"ב
שאלה
האם צריך לברך על הדלקת נר חנוכה המקום העבודה, מדובר על אחרי צאת הכוכבים,ואם כן מברכים,האם אני רשאי לברוך שוב בהדלקה בביתי?
תשובה
הברכה על הדלקה במקום העבודה נתונה במחלוקת כיון שיש הסוברים שרק בבית הכנסת אפשר להדליק בברכה ולא במקומות ציבור אחרים. אם ניכר הדבר שרק להדלקה עם ברכה תהיה משמעות ורק אליה יתכנסו העובדים אפשר לברך [וכן במקרה שהעובדים לא מדליקים בביתם וזו הדלקת הנרות שלהם בחנוכה]. הטוב ביותר אם הדבר אפשרי הוא להתפלל מנחה או ערבית בסמוך להדלקה כך שייחשב המקום כעין בית כנסת. המברך על הנרות במקום העבודה חוזר ומברך על ההדלקה בביתו.