• שנת האבל על הורים

הדבקת קרמיקה בשנת אבל

הרב שמואל אליהו

י"ד טבת תשע"ב
שאלה
חמי נפטר לפני כחודשיים ועוד לפני שהוא נפטר רצינו להדביק קרמיקה על השביל של הבית מהשער לדלת הכניסה 3 מטר בערך, האם אפשר לעשות את זה או לחכות עד סוף שנת האבל? (כבר קנינו את הקרמיקה מזמן). אנחנו רוצים לקנות לילדתנו בת 7 ספריה עם שולחן כתיבה כדי שיהיה לה נוח להכין את שעורי הבית, האם אפשר לקנות לה?
תשובה
האיסור הוא לא עליך או על ילדיך אלא רק על בעלך. והדבר תלוי ברמת הצורך. אם זה מקום שיש בו בוץ ואין אפשרות ללכת מותר. אם זה עניין של יופי ואסתטיקה, אסור.