שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

רוטב בכלי בשרי שעורבב בכף חלבית

undefined

הרב בנימין במברגר

י טבת תשע"ב
שאלה
הכנתי תבשיל. בדיעבד לאחר הכנת התבשיל שמנו לב שהשתמשתי בכף מעץ חלבית לעירבוב הרוטב. יש לציין שהרוטב מורכב מירקות כולל בצל ושהסיר בשרי אבל עבר הרבה זמן מאז שהשתמשתי בו. בכל אופן עירבבתי עם הכף לפני שהכנסתי את הבשר, כך שלא היה מגע בין הבשר לכף עצמה. מה לעשות עם התבשיל? אפשר לאכול אותו? ומה עם הכף? תודה על תשובתכם.
תשובה
נראה שאפשר לאכול את האוכל ולא צריך להכשיר את הכף.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il