• שאלות כלליות

דיני בגידה

הרב יהודה אודסר

כ טבת תשע"ב
שאלה
בס"ד 1. מה דינה של אישה נשואה ההולכת עם גבר נשוי אחר והם מנהלים קשר למשך זמן רב ועדיין חיים עם בני הזוג שלהם? 2. מה דינם של בני הזוג שממשיכים עם אותם בוגדים מבלי לדעת? 3. האם עונשו של הגבר הבוגד קשה משל האשה ? 4. אם הם מתגרשים מבני זוגם האם מותר להם להתחתן יחד? 5. האם מותר לספר לבני הזוג שלהם (להלשין) בכדי להציל אותם? בתודה!!
תשובה
שלמות הבית היהודי חוסנו ושלמותו מהוות אבני יסוד בתורתנו הקדושה. נאמנות של בני זוג אחד אל השני ,הבעל לאישה והאישה לבעל, בכל מרחבי החיים, בעניני הלכה,בעניני הממון,חינוך הילדים וכו' מהווים חלק ממכלול שלם בשלמות הבית היהודי. כל פגיעה בשלמות זאת היא נוראה והרסנית וגורמת לסדקים והתפוררות בשלמותו של התא המשפחתי. הדרך שבה מתקשרים בני זוג לאחר מעמד הר סיני הינו ע"י קידושין וחופה וע"י כך חל עליהם שם של "נשואים" זה לזה. כל דרך אחרת שהיא מחוץ למסגרת זאת הרי היא אסורה באיסור גמור. כמו בכל דבר ישנם רמות שונות באיסורים וכן ישנם ביטויים שונים בהלכה לכל פגם והרס בקשר הזה. פרטי הדינים רבים מלפרטם ואין כאן המקום להאריך. אם יש לך קשר אם אחד מבני הזוג שלפי דעתך אינם נוהגים כשורה בקשר זה,עליך לנסות להשפיע עליהם לשוב להיות נאמנים אחד לשני על פי מידות ההלכה המפורטות בתורתנו הקדושה. אין צורך לספר לבן הזוג השני. אם ישנו צורך ורצון להתייעץ עם תלמיד חכם (רב פוסק ) באופן אישי בדבר זה ניתן לפנות אלינו