• חלומות

נחש שמכיש בחלום

הרב בנימין במברגר

ט"ו טבת תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. חלמתי שמכיש את בעלי נחש. זה מטריד אותי מאוד! אשמח לדעת מה ניתן לעשות.
תשובה
לא צריך לשים לב לחלומות. אנחנו לא במדרגה שהחלומות בהכרח מרמזים לנו כל מיני דברים. אולם אם החלום גורם לך לדאגה, את יכולה לעשות הטבת חלום או ללכת לבית הכנסת לשמוע ברכת כהנים ולומר אחריה את נוסח "רבונו של עולם" הנמצא בסידורי אשכנז וספרד לאחר מוסף של שלושת הרגלים. בכל מקרה, בגמרא במסכת ברכות (נז.) מופיע שהרואה נחש יצפה לפרנסה טובה ואם הכישו יצפה לכפליים. לכן אין לך מה לחשוש בכלל ובעזרת ה' תראו שפע ברכות והצלחה.