שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

שימוש בסיר לחמין

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב טבת תשע"ב
שאלה
אודה לכבוד הרב אם אקבל הסבר. האם אי אפשר גם להטמין חמין בתנור בו ניתן לווסת את החום, ולהשאיר את התנור בחום נמוך? וכן על כירה חשמלית - בה יש אפשרות להשאיר על חום נמוך? במה שונה מהם סיר לבישול אטי (סיר לחמין) בו יש אפשרויות דומות?
תשובה
תנור או כירים שניתן לווסת את חומם אינם גרופים וקטומים, כי יש חשש להגברת החום. לדעת הספרדים מותר להשהות רק אם התבשיל מבושל כל צרכו ומצטמק ורע לו. גם לדעת האשכנזים לכתחילה מותר להשהות רק אם תבשיל מבושל כל צרכו.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il