• עובד ומעביד

חוב לספק שירות

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ב טבת תשע"ב
שאלה
לכבוד הרב היקר שלום הינני בעלים של חברת אופנה במשך שנים עבדנו עם מנה"ח חיצוני ושילמנו שכרו ללא רבב. לצערי שיטות העבודה שלו כוללות דברים שלא מקובלים עליי ולכן החלטתי לסיים ההתקשרות ולעבור לקונסטלציה של מנה"ח במקום+רו"ח חיצוני. משום שעבודתו לא הסתיימה ואף הוא השהה סיום משימות ישנות החזקתי סכום כסף עד לסיום התהליך. הוא מצידו סגר את חלקן של המשימות וחלק אחר סגרתי בעצמי. במהלכן הוא החליט שהוא לא רוצה את יתרת החוב שמגיעה לו (כביכול נעלב). כעת הוא ברוגז תקופה ארוכה ולא מוכן בשום פנים באופן לקבל הכסף. מקווה שהסברתי עצמי כהלכה. האם ניתן לפסוק בעניין כבודו?
תשובה
על פי מה שאתה מתאר מנהל החשבונות מחל על החוב ואתם פטורים מלשלם אותו. הרב מיכאל יומטוביאן